Opvarmning af vores terresse

For nogle år tilbage, valgte vi at købe en terrassevarmer med gas. Den havde en fristående fod, som gjorde alt selve gasflasken rent faktisk blev skjult, så det var umuligt at se, at det var en varme der brugte gas. Oppe i toppen af vores gasvarmer var der en slags hat, som reflekterede og spredte varmestrålingen ud, så alle der sad omkring den kunne få varme, på de aller koldeste sommeraftener. En af fordelene ved vores lækre gasvarmer var, at den kunne flyttes rundt hvor end vi havde vores teresse. Dens kæmpe hat gjorde også, at varme kunne række langt ud omkring, så når vi havde gæster på besøg, og de frøs, var det intet problem at få varmen igen. Men jeg må nu nok indrømme at den nye el terrassevarmer vi har fået, virkelig giver varmen, og at den samtidig bruger meget mindre strøm er jo bare et kæmpe plus.

 


terrassevarmer

 

Ulemper ved vores gasvarme

Efter et par år med vores dejlige gasvarmer, som vi fik meget stor gavn af, oplevede vi desværre nogle problemer med den. Netop på grund af at den kørte på gas, kunne den kun bruges udendørs. Vi oplevede nemlig at de sidste vintre havde været meget hårde, og vi godt kunne have brugt noget ekstra varme indendørs. Især fordi vi ikke har gulvvarme. Vi kunne sagtens købe os en gasvarmer, og have stående. Problemet var, at vores terrassevarmer var med åben ild, og det udviklede kuldioxid. En anden ulempe var også, at varmen forsvandt under blæsevejr.

Ny varmer til vores terrasse

Vi så virkelig en kæmpe mulighed i den infrarød varme, da den var meget mere sikker at bruge, på grund af, at den ikke udsendte noget åbent ild. Noget vi havde oplevet tidligere var jo også, at den ikke fungerede i blæsevejr, men det gjorde den nye infrarød terrassevarmer, som vi havde kigget på. Vi så dog også, at den infrarød varme vi havde kigget på, havde nogle ulemper. Nemlig, at den slet ikke var lige så fleksibel, som vores gamle gasvarmer var. Denne her krævede nemlig strøm, så den skulle forbindes til en stik. Det gjorde, at vi ikke kunne flytte rundt på den. Så lige nu, er vi stadig på udkig efter en.

 

infrarød varmer

 

Både fordele og ulemper

Vi så virkelig en kæmpe mulighed i den infrarød varme, da den var meget mere sikker at bruge, på grund af, at den ikke udsendte noget åbent ild. Noget vi havde oplevet tidligere var jo også, at den ikke fungerede i blæsevejr, men det gjorde den nye infrarød terressevarme, som vi havde kigget på. Vi så dog også, at den infrarød varme vi havde kigget på, havde nogle ulemper. Nemlig, at den slet ikke var lige så fleksibel, som vores gamle gasvarmer var. Denne her krævede nemlig strøm, så den skulle forbindes til en stik. Det gjorde, at vi ikke kunne flytte rundt på den. Så lige nu, er vi stadig på udkig efter en.

Forfatter: Julie

Del dette indlæg på

Submit a Comment