Minimer dit plastforbrug og skån miljøet

Vejen til renere miljø

Vejen til renere miljø og natur kræver mindre plast og mere genbrug og genanvendelse. Få her nogle nemme tricks til mindre plast i din hverdag. For hvert år der går, bliver vi i Danmark bedre og bedre til at sortere vores affald. Alligevel går rigtig meget plast til forbrænding, da det ofte ryger i skraldespanden under køkkenvasken istedet for at blive sorteret. Undersøgelser viser, at to ud af tre danskere undlader at affaldssortere plast. Til sammenligning er det kun en ud af tre, der ikke sorterer glas og flasker.

Tips og tricks til en mere plastfri hverdag

Genbrug dine indkøbsposer når du handler ind. Hvad enten du bruger poser af stof eller plastik, så sørg for at bruge dem igen, hver gang du handler. Du kan evt. stille dig selv en udfordring og se, om du kan undgå at købe nye indkøbsposer i et år.

Undgå engangsplast. I nogle sammenhænge er det den letteste løsning at bruge engangsplast. Men undgå som hovedregel engangsservice, sugerør og flaskevand. Hvis du en engang imellem slukker tørsten med en flaskevand på farten, så brug Dansk Retursystem, så dit affald kan blive til nye flasker. Du kan også aflevere dine brugte skønhedsprodukter i Matas, hvis varen er købt i en af deres butikker.

Undgå personlig pleje med mikroplast. Gå efter plejeprodukter, som enten har Svanemærket eller EU-Blomsten. Og undgå at købe for meget tøj, der er lavet af polyester, og sørg for, at det du køber er af ordentlig kvalitet. Så holder det også længere.

Smid hundelorteposen i skraldespanden. Det er vigtigt, at bionedbrydeligt plast også puttes i skraldespanden. Selvom det er bionedbrydeligt, kræver det nemlig et særligt komposteringsanlæg at nedbryde plasten.
Alt sammen små ting, som går en forskel.

Forfatter: Julie

Del dette indlæg på