En guide til valg af printerblæk

Der er stor forskel på laserblæk og printerblæk

Kender du 0? Hos dem kan du købe og dermed få masser af billige blækpatroner og toner eller printertoner. Med de rette printerpatroner eller blækpatroner er det nemt og effektivt at udprinte netop de tekster eller billeder man har forberedt på sin computer, og dermed kræver det ingen udskiftning undervejs eller uheldige stop i produktionen af ens materialer.

Valg af enten toner eller blæk

Det uheldige ved blækpatroner er, at hvis man ikke bruger dem ofte nok, så har de en tendens til at tørre ind. Derfor er blæk bedst til folk eller forbrugere som ofte printer ud. Disse forbrugere er typisk virksomheder der hver dag eller næsten hver dag har udskrifter af den ene eller anden slags. Det kunne for eksempel være skrivelser af den ene eller anden art. Det kunne være breve, faktura, regninger, bekræftelser, tilbud, kontrakter eller meget meget andet. Derfor kan man nemt forestille sig at sådanne virksomheder vil have glæde af netop disse former for blækpatroner, da disse er noget billigere end printertoner eller toner, som netop bruges til den anden slags print, nemlig laserprint. Med laserprint bruger man toner, som ikke kan tørre ind. De er til gengæld en del mere bekostelige end almindelig blæk, og egner sig derfor bedst til meget store virksomheder, eller private som sjældent printer, men som derfor heller ikke vil have gavn af en almindelig printer.

Valg af papir er mindst lige så vigtigt som valget af blæk

Når man printer skal man bruge fire ting. Man skal bruge en tekst eller et billede som skal printes, så skal man bruge en printer, man skal bruge blæk af den ene eller anden art, og så skal man bruge papir. Papir kan have mange forskellige funktioner. Hvis man skal printe billeder ud skal man helst anvende papir med en meget høj glans, for så bliver billederne meget mere glansfulde og ligner almindelige fotos. Når man printer tekster ud skal man helst bruge mat papir, da det ellers godt kan være meget ubehageligt at læse mange lange tekster på det. Når man vælger papir skal man også tænke over tykkelsen. Almindelig printer papir er 90 gram, og man taler ikke om tykkelsen men om vægten på papiret. Det er selvfølgelig ikke 90 gram for et enkelt ark papir, men for flere ark sammen. Når man så printer og lægger dem sammen i et speciale eller i kontrakter, så skal det heller ikke være alt for tykt, for så bliver det svært at læse. Hvis man printer meget er det vigtigt med godt papir.

Forfatter: Julie

Del dette indlæg på